ТЪРСЕНЕ НА ОФЕРТА

Тип на офертата:
Вид транспорт:
Дестинация:
Цена до:
В периода от:
В периода до:
ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ
Категория на хотела:
Местонахождение:
Дестинация:
Веста Травел - ОФЕРТИ   ОФЕРТИ
РУМЪНИЯ - СИНАЯ, БРАН, БРАШОВ, БУКУРЕЩ
На цена: 220.00 Лева

БУКУРЕЩ
Маршрут: София-Букурещ-Бран-Синая-Брашов-София
Транспорт: Автобус

БУКУРЕЩ-СИНАЯ-БРАН-БРАШОВ

2 нощувки със закуски/екскурзия с автобус


19-21.07.2024, 06-08.09.2024, настаняване в хотел 3* в района на Брашов


програма:
1 ден - Отпътуване в 06:00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Пътуване  по маршрут София-Плевен-Русе, с възможност за качване от градовете по маршрута.  Преминаване на границата с Румъния при ГКПП „Дунав мост“-„Гюргево“. Потегляне към столицата– Букурещ. Панорамно преминаване през северната централна част на града, където се намират: народния театър; паметника на Ромул и Рем; университета; пиаца „Виктория”; сградата на министерски съвет; площада на летците; дипломатическия квартал; триумфалната арка, държавната печатница и др. Посещение на известния Музей на селото, разположен в парка Хераструл, представляващ музеен комплекс с над 270 автентични къщи и съоръжения, типични за различните райони на страната. Свободно време. Отпътуване за град Брашов/ Предеал.  Настаняване в хотел в района на града . Свободно време. Нощувка.


2 ден
-  Закуска. По желание и срещу доплащане  екскурзия до Синая и Бран. Отпътуване за перлата на Карпатите-Синая. Посещение на Двореца “Пелеш”– строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Посещение на град Брашов, който е  бил центъра на българската емиграция през Възраждането , където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. . Пешеходна разходка в централната част, където се намират: Черната църква, Старото кметство, централния площад и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Нощувка.


3 ден
- Закуска. Отпътуване за Букурещ. Престой в града, където могат да се видят: къщата – музей на Джордже Енеску; Атене; площадът на революцията; паметникът на Карол I, позициониран пред кралския дворец; художествената галерия; исторически музей; военния клуб, двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина административна сграда в света. Свободно време в центъра на града, с възможност за разходка, шопинг и обяд в стария град на Букурещ. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.


цена на човек, настанен в двойна или тройна стая: 220 лева


цената включва:

*транспорт с лицензиран автобус за международен превоз

*2 нощувки със закуски в  хотел 3* в района на Брашов

*представител на фирмата по време на цялото пътуване

*посещение на Букурещ 


цената не включва:

*входните такси на посещаваните обекти

*медицинска застраховка, с лимит 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”: 4 лв.; за лица над 65 г.: 8 лв., за лица над 70 г.: 12 лв.

*разходи от личен характер

*екскурзия до Бран и Синая: 20 евро, при минимум 20 туристи

*посещение на местен ресторант

*доплащане за единична стая: 85 лв.

*Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.

Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.


Забележка:
Входните такси за посещаваните по програмата обекти са както следва /ориентировъчно/:
*музей на селото в Букурещ: 30 леи;
*дворецът „Пелеш”: 50 леи за възрастен; 25 леи за лица над 65 годишна възраст и 13 леи за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ.
*замъкът „Бран”: 55 леи за възрастен; 40 леи за лица над 65 годишна възраст; 30 леи за студенти, срещу задължително представяне на съответен документ и 15 леи за деца и ученици, също срещу представяне на документ.
*Черната църква в Брашов: 20 леи;


Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването. Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим, както и здравни изисквания - Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Румъния поради: забрана за напускане на страната; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителите!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!


Цената на туристическия пакет може да се увеличава единствено при нарастване на специфични разходи (например цените на горивото), когато това е изрично предвидено в договора, и не по-късно от 20 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Когато увеличението на цената надвишава 8 на сто от цената на туристическия пакет, пътуващият може да прекрати договора. Когато туроператорът си запази правото да увеличава цената, пътуващият има право на намаление на цената, ако има намаление на съответните разходи.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.


Агенцията има сключена застраховка Отговорност на туроператора в ЗК ЕВРОИНС АД, полица 03700100004541, валидна до 07.06.2024.Изпрати на приятел     Резервирай     Договор за организирано пътуване
Допълнителна информация (ЧЗВ):

Каква е валутата, коя е столицата и какъв е адреса на посолството ни в Румъния?

Държава: Румъния
Официална валута: румънска лея
Столица: Букурещ

Посолство:
гр. Букурещ, сектор 1 ул. “Рабат” № 5.
Телефон-централа: 0040 21 230 21 50; 230 21 59;
Факс: 0040 21 230 7654;
Е-mail: bulembassy@rdsmail.ro и embassy.bucharest@mfi.bg
Web: www.bgembassy-romania.org
Консулска служба: гр. Букурещ, сектор 2, ул. “Василе Ласкар” № 32.
Телефон: 0040 21 318 7978; факс: 0040 21 318 7979

Служба по търговско- икономическите въпроси :
Е-mail: bultarg@absi.ro;
Телефон: 004021/318 91 66;
Адресът, към който могат да се обръщат гражданите е: bulembassy@rdsmail.ro

Почетен консул на България:
Георги Наков
Адрес: Тимишоара, “Piata Unirii” nr. 14
Телефон: 0040 720 066 100
Факс: 0040 378 104 322
Приемен час: вторник и четвъртък 14.00-16.00

 


Веста Травел - ПИШЕТЕ НИ   ПИШЕТЕ НИ

   3 + 6

Веста Травел - ХОТЕЛИ   ХОТЕЛИ
Веста Травел - КОНТАКТИ   КОНТАКТИ

ВЕСТА ТРАВЕЛ ООД

работно време:
понеделник-петък
10:00-18:00

моб.: +359 888 352 408


facebook: Веста травел
e-mail: office@vestatravel.bg

банкова сметка в лева:
Веста травел ООД
Райфайзен банк
IBAN: BG96RZBB91551005770198
BIC: RZBBBGSF

Веста Травел - АВТОБУСНИ БИЛЕТИ   АВТОБУСНИ БИЛЕТИ

Ако желаете да закупите автобусни билети за страната и чужбина, свържете се с нас на e-mail: office@vestatravel.bg