ТЪРСЕНЕ НА ОФЕРТА

Тип на офертата:
Вид транспорт:
Дестинация:
Цена до:
В периода от:
В периода до:
ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ
Категория на хотела:
Местонахождение:
Дестинация:
Веста Травел - ОФЕРТИ   ОФЕРТИ
ПРЕДИ КОЛЕДА - ДУНАВСКИТЕ СТОЛИЦИ - ВИЕНА И БУДАПЕЩА
На цена: 505.00 Лева

ВИЕНА
Маршрут: София-Виена-Будапеща-София
Транспорт: Автобус

ПРЕДИ КОЛЕДА - ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУНАВСКИТЕ СТОЛИЦИ - ВИЕНА и БУДАПЕЩА06-10.12.2023

1 ден - Отпътуване от София в 23:00 часа, пл. Ал. Невски, по маршрут Калотина-Белград-Будапеща.  

2 ден - Ок. 13:00 часа пристигане в Будапеща и настаняване в хотел B&B hotel Budapest city. По желание /срещу  допълнително заплащане/ автобусна разходка из Будапеща с местен екскурзовод  на български език - Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради  в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният  хълм “Будавар” с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – в центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника  на  Архангел  Гавраил (36-метрова  колона ), който според легендата се появил в съня на създателя на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога, мостовете над Дунав и голяма част от града.
По желание /срущу доп. заплащане/ - вечерна разходка с кораб по р. Дунав с екскурзовод на български език, торта и шампанско.
След приключване на разходката - разходка в центъра на Будапеща за разглеждане на Коледния базар. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден - Закуска. Отпътуване за Виена с кратко спиране по пътя в Търговски комплекс. В късния следобед пристигане в района на Виена - един  от  най-романтичните градове  в  Европа  по  поречието  на  Дунав. Градът  на  валса, на красивите дворци и  безброй музеи, столица  на  бивша  империя. Настаняване в хотел Кайзерраст /около Виена/. Връщане в централната част на града - свободно време за разходка, шопинг, посещение на Пратера. Нощувка. 

4 ден - Закуска. Ок. 09:00 часа /срещу допълнително заплащане/ панорамна автобусна обиколка с екскурзовод на български език – забележителностите  на Малкия Ринг – Градският парк с паметника на Йохан Щраус-син, хотел Империал, Паметникът на  Руския войн, Шварценбергплац, Дворецът Белведере – отвън, Виенската Филхармония, Виенската опера, двореца Хофбург, Културно историческият и Природонаучният музеи, Паметникът на Мария Терезия, Парламентът, Бургтеатър, Кметството, Университетът и др. Обиколката продължава с пешеходна разходка в района на площад „Мария Терезия”, двореца  на Хабсбургите Хофбург, площад Грабен с колоната на Чумата – поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г., готическата катедрала Свети  Стефан – един  от символите на града. Възможност да посетите Виенска сладкарница и да опитате прочутото виенско кафе с вкусен щрудел или парче торта Сахер. Ок. 13:00 часа - по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на двореца Шонбрун, в миналото лятна резиденция на Хабсбургите, построена  през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. В "Шьонбрун” има 1440 стаи. Интериорът е подобаващо величествен, с изрисувани с фрески тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. Ок. 16:00 часа връщане в централната част на града – свободно време за разходка и разглеждане на коледните базари. Връщане в хотела.  Нощувка.

5 ден - Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Транзитно  пътуване  през  Сърбия. Пристигане в София, пл. Ал. Невски – вечерта.

цена: 505 лв

Цената включва:
•*Транспорт с лицензиран туристически автобус;
* 2 нощувки със закуски в хотел Kaiserrast 3* в района на Виена;
*1 нощувка със закуска в Будапеща в хотел B&B hotel Budapest city;
*Туристическа медицинска застраховка с покритие 4 000 евро на ЗК Уника;
* Водач от агенцията.

Цената не включва:
* Панорамна автобусна обиколка и пешеходна разходка във Виена с местен екскурзовод на български език: 17 евро;
*Посещението на двореца Шьонбрун /с включена входната такса/ с местен екскурзовод на български език: 32 евро, при минимум 25 души;
* Автобусна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: 15 евро + 2 eвро за слушалки;
*разходка по Дунав с торта и шампанско: 30 евро
*Разходи от личен характер.

*доплащане за единична стая: 160 лв

*доплащане за ползване на двойна седалка от един човек: 140 лева

*Всички допълнителни мероприятия и вечерята се заявяват при записването!
*доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.: 5 лв
*лица над 79 г. се застраховат след разрешение от ЗК и според тарифите.
*Mинимален брой участници: 40 човека
*Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;
*Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родителите си – нотариално заверена декларация /оригинал и копие/.
*Няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
*Начин на плащане: 50% при сключване на договор за организирано пътуване и доплащане до 7 дни преди датата на отпътуване.
*Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя.

Агенцията има сключена застраховка Отговорност на туроператора в ЗД ЕВРОИНС АД, валидна до 07.06.2024.Изпрати на приятел     Резервирай     Договор за организирано пътуване
Веста Травел - ПИШЕТЕ НИ   ПИШЕТЕ НИ

   5 + 5

Веста Травел - ХОТЕЛИ   ХОТЕЛИ
Веста Травел - КОНТАКТИ   КОНТАКТИ

ВЕСТА ТРАВЕЛ ООД
офис: София; 
ул. Св. Иван Рилски 25 


работно време:
понеделник-петък
10:00-18:00


моб.: +359 888 352 408
офис тел.: 02 9516679


facebook: Веста травел
e-mail: office@vestatravel.bg

банкова сметка в лева:
Веста травел ООД
Райфайзен банк
IBAN: BG96RZBB91551005770198
BIC: RZBBBGSF

Веста Травел - АВТОБУСНИ БИЛЕТИ   АВТОБУСНИ БИЛЕТИ

Ако желаете да закупите автобусни билети за страната и чужбина, свържете се с нас на e-mail: office@vestatravel.bg